Beszámolók

NYATA 2017

nyataNyakunkon a félévkezdés. Újra beindul a szakkoli gépezete is, ami valójában egy percre sem állt le a nyáron. Amellett, hogy elkészítettük a tagtoborzó videónkat, és elkezdtünk szervezkedni az e félévi programok kapcsán, a kikapcsolódás sem maradt el.

Tovább: NYATA 2017

Nadap

IMG 8540A szakkoli Földmérő Tagozata folytatta több éves hagyományát, és idén is megszervezte nadapi kirándulását. A földmérő szakon tanuló hallgatók a különböző órákon rengeteget hallanak a Nadapon található szintezési ősjegyről, így remek élmény azt a valóságban is szemügyre venni.

Tovább: Nadap

Linzi kirándulás

linz 0122017. április 28-án A Korszerű Magyar Vasútért Alapítvány szervezésében a KörVasÚt tagozatot és a Szakkollégiumot 6 hallgató képviselhette a Plasser & Theurer vasútépítő és karbantartó nagygépeket gyártó cég linzi gyárába szervezett tanulmányúton. A kirándulás mindvégig kötetlen és kellemes hangulatban telt, amelyen részt vettek az Út és Vasútépítési Tanszék „vasutas” oktatói, így ez a rövid utazás remek alkalom volt az ismerkedésre is.

Tovább: Linzi kirándulás

Paks, szakmai tanulmányút

beszamolok112016. június 16-án a Földmérő Kör ellátogat Paksra, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. székhelyére. Kirándulásunk célja az atomerőmű látogatóközpontjának megtekintése, majd ezután egy szakmai előadás meghallgatása. Így délelőtt egy 2,5 órás üzemlátogatáson veszünk részt, ahol megismerkedhetünk az erőmű működésével, és láthatjuk néhány fontosabb elemét is a folyamatnak.

Tovább: Paks, szakmai tanulmányút

Szekszárd, szakmai tanulmányút

beszamolok10A Földmérő Kör lehetőséget kapott arra, hogy ellátogasson Szekszárdra, a Geodézia Kft. szék-helyére. A cég azért volt különleges számunkra, mert olyan modern technológiákat és eszközöket használnak, amelyekkel egyetemi tanulmányaink során nem találkozhatunk. Így bemutatásra került a személyautóra (vagy bármilyen járműre) szerelhető mobil lézerszkenner, amivel nagy forgalmú utakat, le nem zárható területeket, különleges helyszíneket tudnak felmérni.

Tovább: Szekszárd, szakmai tanulmányút

Kőröshegy, szakmai tanulmányút

A Szerkezetépítő Tagozat kirándulást szervezett a Kőröshegyi völgyhídhoz. A kirándulás elején a hídmérnök hölgy a híd építéséről mutatott egy rövid videót, amelyben bemutatták a szabad-betonozásos technológia építési fázisait. A beszámolóból azt is megtudtuk, hogy a határidő tartása érdekében az építés közben a kivitelező áttért a szabadszereléses technológiára, melynek keretében óriási több 100 tonnás elemeket emeltek akár 80 m-es magasságba.

Tovább: Kőröshegy, szakmai tanulmányút

A tagozati ülések helye és ideje:
Vízépítő:
Hétfő 19:00
Mérnök Műhely:
Szerda 19:00
Kör-Vas-Út:
Kedd 18:00
Földmérő:
Hétfő 18:00
Szerkezetépítő:
Szerda 19:00

Vásárhelyi Pál Kollégium
Körhelyiség: B718
Mérnökműhely: A219

karima2

youtube

580084 273677862764872 1353770549 n

banner2

 

 

Közelgő események

18Sep
17.09.18 - 17.09.22
Szakmai7